Redacția

Dr Sergiu Musteață

AchaeoHeritage_MusteataSergiu Musteaţă a susținut teza de doctor în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România (1999). El este autorul a șase cărți și peste 200 de publicații științifice. El este, de asemenea, coordonatorul a două serii de monografii (tipărite deja 20 de volume). Interesele sale majore sunt protejarea patrimoniului cultural, arheologia și istoria evului mediu timpuriu din Europa de Sud-Est.

Elena Cozma

Elena-Cozma_ArchaeoHeritageSunt stundentă la Facultatea de Istorie din Iași, pasionată de arheologie și fotografie, activă în ceea ce privește proiectele istorice și arheologice (congrese, simpozioane, săpături, periegheze etc.). Fire curioasă, îmi place să descopăr și sa învăț lucruri noi despre istoria noastră, sa împărtășesc cunoștințele mele cu ceilalți, să lucrez în echipă, să comunic și să leg prietenii.

În timpul liber fotografiez monumente (atât din LMI – lista monumentelor istorice, cât și pe cele din afara sa), peisaje etc., scriu articole, fac diverse plimbări, ascult muzică sau citesc câte ceva.

Lucrez în cadrul acestui site de la începutul anului 2012. Am început cu entuziasm și dorință de a munci și continui în același ritm și acum. Pe lângă ARCHAEOHERITAGE, îmi mai desfășor activitatea ca fotograf și redactor la în cadrul proiectului Memoria Eroilor și administrez pagina de Facebook a acestuia. Mă implic activ în organizarea simpozioanelor și congreselor Platformei ARHEOINVEST, și particip din când în când la concursuri de fotografie, ca de exemplu Wiki Loves Monuments.

 

Dan Dascălu

Dan_Dascalu

Sunt student la Facultatea de Istorie de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pasionat de arheologie şi deschis la tot ce e nou, îmi place să mă implic în proiecte care au la bază o temă istorică sau arheologică ( simpozioane, congrese, săpături arheologice, periegheze etc.). Sunt deschis spre a cunoaşte noile metode de analiză şi cercetare arheologică, îmi place să lucrez în echipă şi să îmi fac noi relaţii pentru viitor.

Lucrez în cadrul site-ului din luna februarie, anul 2012. Este o muncă pe care o fac cu pasiune şi cu dorinţa de a continua cât mai mult acest proiect.

Pe lângă site, sunt redactor in cadrul proiectului Memoria Eroilor şi strâng date legate de monumentele istorice dedicate eroilor de război. Mă implic în organizarea simpozioanelor şi congreselor Platformei ARHEOINVEST.