Urmează a fi reabilitată porțiunea de drum cuprinsă între drumul județean 133 și drumul comunal 15, în direcția localității Dârjiu, dat fiind faptul că în localitatea Dârjiu se află biserica fortificată, care este parte a patrimoniului UNESCO și datorită faptului că în momentul de față drumul respectiv este unul de pământ.

În vederea realizării lucrărilor de asfaltare, Consiliul Județean Harghita a scos la licitație publică serviciile de proiectare.

Termenul limită de depunere a documentației este data de 22 iunie și sunt așteptați să se prezinte mai ales, antreprenorii locali. Reabilitarea porțiunii de mai bine de un kilometru are o mare însemnătate mai ales pentru locuitorii din Dârjiu și Ulieș, care au acces spre drumul european E60, respectiv spre Sighișoara și Brașov, traversând această porțiune.

„La începutul anului am spus că reabilitarea drumurilor din județ reprezintă o prioritate pentru consiliul județean. Încercăm să ducem la bun sfârșit aceste planuri, în primul rând așteptăm prezenta antreprenorilor locali la licitații. Este important să asigurăm condiții de circulație corespunzătoare între localitățile din județ și este intolerabil faptul că autovehiculele se strică din cauza condițiilor de drum. Reabilitarea drumului în discuție este importantă și din punct de vedere al turismului, dat fiind faptul că acest drum conduce spre biserica fortificată de la Dârjiu, care este parte a patrimoniului UNESCO”, a spus Borboly Csaba.